Povraćaj robe

PROCEDURA ZA POVRAT ROBE ROYAL SOFA KUPCA U ZAKONSKOM ROKU.

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga.
Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku.
Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ FISKALNI RAČUN UZ POŽELJAN RAZLOG VRAĆANJA:

1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom.
U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greškom prodavnice Royal Sofa fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.

 • U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca.
  Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira.
  Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na Call centar +381605392661 , slanjem e-maila info@royalsofa.rs, ili dolaskom na adresu Marka Miljanova 22, Novi Sad.
  Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla na adresu: Marka Miljanova 22, Novi Sad.
  Kupac će na ovu adresu poslati:

- Artikal koji vraća

- Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi)

- Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...)

- Ukoliko je roba poručena preko WEB-a poslaće nam i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

 • Kupac je dužan da vrati robu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak.
  Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati. .
 • Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
  Royal line je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.
 • Royal line može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu.
  Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama. Izuzeci od prava na odustanak od ugovora:
 • Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik.
  Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte naš Call centar kako bi vam poslali zamenu.
  U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan na sledećem linku.“
Ostavite podatke
Kontaktirat ćemo Vas uskoro!
Hvala!
Mi ćemo Vas kontaktirati uskoro!
Mi ćemo Vas kontaktirati uskoro!
Za interes koji ste pokazali našem oglašavanju, mi poklanjamo
promotivni kod s popustom od 5%
kada naručuje prvu Royal Sofu
(obavestite menadžera nakon unosa naloga)